miss_world_logo
MrM_Logo
untitled-4-copy

Ivian Luna Sol Sarcos
Venezuela

untitled-1

Francisco Javier Escobar Parra
Colombia

untitled-8-copy

Mireia Lalaguna Royo
Spain

untitled-5-copy

Yu Wenxia
China

untitled-7-copy

Rolene Strauss
South African

untitled-3

Rohit Khandelwal
India

untitled-6-copy

Megan Young
Philippines

untitled-2

Nicklas Pedersen
Danmarks

untitled-9-copy

Stephanie Del Valle
Puerto Rico

Мис Свят е най-старият международен форум за красота в света.

Основан е във Великобритания от британеца Ерик Морли през 1951. След неговата смърт през 2000, неговата съпруга Джулия Морли продължава каузата на съпруга си обединяваща най-красивите жени в света и застава начело на благотворителната организация.

Erik-Morley

Ерик Морли

Julia-Morley

Джулия Морли

Мис Свят е най-големия международен конкурс за красота. Ежегодно във формата участват представителки над 130 страни от цял свят. За да заемат участие в Мис Свят, представителките на дадена страна трябва да станат победители в националния конкурс на Мис Свят за дадената държавата. Всички победителки от националните конкурси, са крайните финалистки участващи в световния финал. Британската организация “Miss World“ е първата благотворителна световна организация за красота и най-реномираната марка-организатор на най-големият телевизионен международен формат за красота в света.
 Според официалните статистики “Мис Свят” се нарежда на второ място по интерес в света, след провеждането на ежегодните награди “Оскар”.

Мистър Свят е най-изтъкнатият и реномиран световен конкурс за мъже. Форматът за джентълмени е част от веригата  “Мис Свят”, конкурса е основан през 1996.  “Мистър Свят” е общопризнат, като най елитния международен конкурс за мъже в света. За разлика от женската версия на формата, конкурсът “Мистър Свят” се провежда на всяка четна година и веднъж на две години.